Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ





ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ –ΚΡΗΤΙΚΑ

Υλικά
3 φλιτζάνια λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι πορτοκάλι χυμό
1κ.γ.σοδα
1 σφηνάκι ρακί
1κ.γ κανελογαρύφαλλο
1 ½  κιλό αλεύρι περίπου

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί εκτός του αλευριού.
Ζυμώνουμε  και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε
μια μαλακή ζύμη αλλά να μην μας κολλάει στα χεριά.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα δίνουμε σχήμα μικρής μπαγκέτας. 
 Το βουτάμε μέσα σε πιάτο με σουσάμι και χαράζουμε αλλά όχι μέχρι κάτω σε φέτες. Τοποθετούμε τις μπαγκετουλες σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180΄αντιστασεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο χωρίζουμε τις φέτες όσο είναι ακόμα ζεστά
και τοποθετούμε μια μια  τις φέτες αλλά με την πλάτη τους να ακουμπά
στο ταψί και ξαναφουρνιζουμε για 10-15 ‘ ακόμη

ΕΤΟΙΜΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

GLYKES TRELES

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...