ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά  
1/8 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Γέμιση
1/4 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το χλιαρό γάλα και αφήνουμε το να καθίσει για λίγα λεπτά, μερί η μαγιά  να κάνει φυσαλίδες   Προσθέτουμε το κρόκο του αυγού, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνουμε τη ζύμη σε μπάλα. 
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο, μπολ, στη συνέχεια, καλύπτουμε και τοποθετούμε σε ένα ζεστό χώρο και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).
Προθερμάνουμε το φούρνο σε περίπου 200΄.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας σας με το αλεύρι, και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1cm.
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την ζύμη και πασπαλίζουμε   με το μείγμα. κανέλα και ζάχαρη 
Τυλίγουμε τη ζύμη, και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε στο μισό μήκος .  Τυλίξτε τα δύο μισά μαζί, κρατώντας ανοικτά τα στρώματα που εκτίθενται, όπως περιγράφεται στη φωτογραφία. Δώστε ένα στρογγυλό σχήμα, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε ένα ταψί (βουτυρωμένο ή καλυμμένα λαδόκολλα)
Βάζουμε υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά, μέχρι η κορυφή είναι χρυσή καφέ.
Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175 βαθμούς Κελσίου μετά από 5-10 λεπτά για να μην σας καεί. Αναμιγνύουμε  ζάχαρη άχνη με νερό, και, πασπαλίζουμε από πάνω.
                Photo Credit:Ana Maria Ciolacu from Just Love Cooking

Η συνταγη και η ιδεα είναι από εδώ: totallyloveit.com 
Δεν έχω δει ποτέ μια καλύτερη εμφάνιση και γεύση σε  πλεξούδα! Δοκιμάστε αυτή τη φανταστική συνταγή από το Just Love Cookinκαι όχι μόνο  το σπίτι σας θα μυρίζει καλά, αλλά θα σας αρέσει η γεύση αυτής της κανέλας πλεξούδα. Πάρτε το φλιτζάνι του καφέ ή ζεστή σοκολάτα και καλή σας διασκέδαση! Αυτό είναι το καλύτερο ρολό κανέλα θα δοκιμάσετε ποτέ.


               Photo Credit:Ana Maria Ciolacu from Just Love Cooking
 
 
 

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !