ΠΑΓΩΤΟ ?? Η ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΓΩΤΟ?

Τελεία και φανταστική ιδέα όπως και οι οδηγίες κατατοπιστικές και οι φωτογραφίες άψογες. Ένα μεγάλο μπράβο για την έξυπνη Ιδέα στην κυρία του site tradewindtiaras 





Βήμα-βήμα πως κάνουμε τα μπισκότα ζάχαρης να μοιάζουν σαν παγωτό?


Υλικά
6 φλιτζάνια αλεύρι

3 κ. γ μπέικιν παουντερ


2 φλιτζάνια βούτυρο  


2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 αυγά


2 βανίλιες


1 κ . γ αλάτι



Και ομως είναι  μπισκότα δεν είναι τέλεια?



Εκτέλεση 
 
Ανακατεύουμε βούτυρο και ζάχαρη . χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Στην συνέχεα βάζουμε το αυγό και την βανίλια και τμηματικά λίγο- λίγο το αλεύρι . Ίσως δεν χρειαστούν και τα 6 φλιτζάνια αλεύρι .Αναζητάμε μια ζύμη μαλακή .
  Χωρίζουμε την ζύμη στα τρία για να κάνουμε γεύσεις.

Το ένα κομμάτι το αφήνουμε όπως είναι.  Στο δεύτερο προσθέτουμε ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο μέσα στην ζύμη και την δουλεύουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο και γίνει το ζυμαράκι μας σοκολατί .Στο τρίτο  κομμάτι προσθέτουμε φρούτα φράουλας φρέσκες η κατεψυγμένες μέχρι να πάρει η ζύμη χρώμα η κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.


 Εάν η ζύμη γίνεται πολύ ξηρή και δεν κολλάει  ακόμη και όταν συμπιέζουμε με τα δάχτυλά μας  απλά προσθέστε λίγο γάλα.
Αν θέλετε να κάνετε μόνο μία γεύση βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ με τη μία. Δεν χρειάζεται να κάνετε ζύμη βανίλιας και στη συνέχεια να  χωρίσετε για να βάλετε γεύσεις.

Τώρα εδώ είναι το πραγματικά σημαντικό μέρος: να παγώσει η  ζύμη μπισκότων. Πρέπει τα cookies να  έχουν τελείως παγώσει όταν τα ψήσουμε. Γιατί ΑΥΤΟ τους βοηθά να κρατήσουν το τέλειο σχήμα τους . Παίρνουμε μέρος από την ζύμη με την κουτάλα του παγωτού και ψήστε τα ακόμα παγωμένα μπισκότα για 10-12 λεπτά σε λαδόκολλα  .Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !