ΠΙΤΣΑ ΜΕ ...ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ? ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜ






Φράουλα και Σοκολάτα Πίτσα


Υλικά
1 φύλλο ζύμης κουρού κατεψυγμένο
250 γρ Φράουλες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
150 γρ γάλακτος κουβερτούρα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Βούτυρο 
50 γρ  λεύκη σοκολάτα λιωμένη


Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 º C. Κόψτε τις πράσινες κορυφές από τις φράουλες. Κόψτε τις Φράουλες στο μισό και βάλτε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί. Ψήστε 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν (να είστε προσεκτικοί να μην καούν). Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μεσαίου μεγέθους πυρίμαχο μπολ που ασφαλώς ταιριάζει στην κατσαρόλα. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά  να σιγοβράζει. Γυρίστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετήστε στο πυρίμαχο μπολ μαζί με την κρέμα. Τοποθετήστε το μπολ στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε τη σοκολάτα / κρέμα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα Αφαιρέστε από τη θερμότητα, διατηρώντας μπολ πάνω από κατσαρόλα. Θέστε κατά μέρος.

Λαδώνουμε ένα ταψί για πίτσα με βούτυρο. Αφήστε την ζύμη στον πάγκο για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ξεπαγώσει τελείως  Τοποθετήστε ένα κύκλο  ζύμης στο λαδωμένο ταψί. Τρυπήστε όλη την επιφάνεια της ζύμης  με ένα πιρούνι (αυτό σταματά την ζύμη  να αυξάνεται). Ψήστε 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο. Κρατώντας τη ζύμη στο δίσκο,  αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Με ένα κουτάλι βάζουμε μείγμα σοκολάτας πάνω στην ζύμη  με το πίσω μέρος ενός κουταλιού αφήνοντας ένα περίγραμμα 1,5 cm γύρω από την άκρη.  Βάλτε την λευκή κουβερτούρα Τακτοποιήστε μισές φράουλες στην κορυφή της πίτσας, και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα.


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !