ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ!!!


 Πηγή και φώτο συνταγών απο το athinorama.gr και τον Σεφ Δημήτρη Χρονόπουλο



ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

Συνταγή για 11 μερίδες 

Υλικά  
700γρ φρέσκες φράουλες   
     50γρ.γάλα σκόνη 0% λιπαρά
135 γρ νερό
20 γρ stevia


Παρασκευή  
Βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ για να τις κάνουμε χυμό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό φράουλας, το νερό, τη Stevia και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύουμε έως ότου βράσουν. Αφού βράσει το μίγμα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.

Χρήσιμες Συμβουλές
Μπορούμε να παρασκευάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα μίγματος και να το διατηρήσουμε στη συντήρηση για 4 με 5 ημέρες και καθημερινά να παγώνουμε στην παγωτομηχανή την ποσότητα που θέλουμε.                




ΣΟΥΠΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ
               
Συνταγή για 11 μερίδες

Υλικά
 
2 κιλά .φρέσκες φράουλες
15γρ.Stevia Sweete

Παρασκευή 
Ψιλοκόβουμε 500γρ. φράουλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη stevia. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τις βάζουμε σε μπεν-μαρί για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι έχουν βγάλει το ζουμί τους, χωρίς να τις ανακατέψουμε. Στη συνέχεια, τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει καλά ο χυμός της φράουλας. Παίρνουμε το χυμό, τον προσθέτουμε στο μπολ με τις φράουλες και τη stevia και ανακατεύουμε καλά. Εάν το επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από μισό πορτοκάλι, το οποίο ταιριάζει γευστικά στη συνταγή, ή κάποιο αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει καλά στο ψυγείο και σερβίρουμε

Χρήσιμες Συμβουλές

Ο λόγος για τον οποίο βάζουμε τις φράουλες σε μπεν-μαρί, είναι για να αποκτήσουμε ένα διαφανή χυμό φράουλας χωρίς τους σπόρους του φρούτου. Εάν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, μπορούμε απλώς να βάλουμε τις φράουλες στο μπλέντερ ώστε να γίνουν χυμός. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό και γευστικό. 


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !