Κέικ Αμυγδάλου με Ελαιόλαδο και γλάσο Βουτύρου !!!

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 φλιτζάνι πούδρα αμυγδάλου
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 Βανίλιες
 1/4 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα αμυγδάλων
Ξύσμα από 1/4 πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Για το γλάσο
2 1/2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
Λίγες σταγόνες από φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα αμύγδαλα, ψημένα 


Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή ή ταψάκι.Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου , το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι,
Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα ελαφρά για να διαλυθούν οι  κρόκοι.. Προσθέστε τη ζάχαρη στο μπολ και χτυπήστε πολύ καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι λίγο ελαφρύτερο στο χρώμα και να έχει πήξει ελαφρά, περίπου 45-60 δευτερόλεπτα. Χτυπάμε τις βανίλιες και το ξύσμα, ακολουθούμενο από το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μπολ και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Χύστε το μείγμα στην φόρμα και ψήνετε το κέικ για 30 έως 45 λεπτά,

Αφήστε το κέικ να κρυώσει για δέκα λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρέστε το προσεκτικά από την φόρμα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα..
Όταν το κέικ έχει σχεδόν κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο. 


Για το γλάσο
Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή, βαριά κατσαρόλα. Όταν αρχίσουν οι φυσαλίδες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και να παρακολουθούμε  το βούτυρο με προσοχή. Όταν το βούτυρο αρχίζει να παίρνει ένα ελαφρύ μαύρο χρώμα και μυρίζει ελαφρώς σβήστε τη φωτιά και αφήστε το βούτυρο να καθίσει. Θα συνεχίσει να σκουραίνει όπως κάθεται.
Ενώ το βούτυρο κρυώνει , κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μέτριο μπολ Ανακατεύουμε το γάλα με την άχνη και σιγά-σιγά τοποθετείστε  ελαφρά στο βούτυρο. Δοκιμάστε το γλάσο και προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού για να εξισορροπήσετε  τη γλυκύτητα. Ανακατεύετε τα ψημένα αμύγδαλα. Απλώστε τα αμύγδαλα και το γλάσο στο επάνω μέρος και τις πλευρές του κέικ και αφήστε το μέχρι να πήξει και να κρυώσει.

 πηγή και φώτο από εδώ lottieanddoof.com





Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !