Συμβουλές για το πώς να διακοσμήσετε ένα κέικ!!!!!


Συμβουλές για το πώς να διακοσμήσετε  ένα κέικ

     Η διακόσμηση ενός κέικ χωρίς φουσκώματα στο κέντρο είναι ότι καλύτερο. Όταν η θερμοκρασία του φούρνου είναι πολύ υψηλή ,στα  κέικ- παντεσπάνια  αναπτύσσονται  στρογγυλεμένες κορυφές στο κέντρο  της ζύμης, Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο φούρνου για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας.


     Για να κάνετε επίπεδη  μια τούρτα βάζουμε ένα πιάτο πάνω του αμέσως μετά αφού το βγάλουμε  από το φούρνο. Πιέστε το πιάτο απαλά.
Τοποθετείστε λαδόκολλα στο ταψί σας για να διασφαλιστείτε  ότι η τούρτα θα βγει εύκολα.
     Για να βάλετε ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο  στις πλευρές του κέικ, κρατήστε το κέικ σας  σε μια ψηλή  τουρτιέρα και ήπια χτυπήστε  τα καρύδια, κ.λπ. πάνω από τις πλευρές με το χέρι σας.


     Για να διατηρήσετε την τουρτιερα σας καθαρή καθώς θα βάζετε την επικάλυψη βάλτε γύρω γύρω κομμάτι λαδόχαρτο. Κάντε  το πρώτο στρώμα αλλείματος  κέικ πάνω από τις λωρίδες. Όταν τελειώσετε το αλλειμα αφαιρέστε προσεκτικά το λαδόχαρτο μια και έξω
     Πριν να γράψετε σε ένα κέικ με το γλάσο, σχηματίστε απαλά τα λόγια με μια οδοντογλυφίδα.





Ακανόνιστο    
                                                            
Πατήστε την επίπεδη πλευρά του ενός κουταλιού  του γλυκού πάνω στο γλασο και τραβήξτε ευθεία προς τα πάνω, σχηματίζοντας μια κορυφή. Επαναλάβετε πέρα από την κορυφή και τις πλευρές του κέικ.



 

Κύματα


Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του ενός κουταλιού του γλυκού έτσι ώστε να κάνει μια μικρή περιστροφική κίνηση προς μία κατεύθυνση. Στη συνέχεια, μετακινήστε το κουτάλι πάνω λίγο και να κάνει άλλη τροπή προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επαναλάβετε έως ότου ολόκληρο κέικ καλυφτεί



 

Λωρίδες 

Ξεκινώντας από τις άκρες, τραβήξτε λωρίδες με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Επαναλάβετε έως ότου ολόκληρη η κορυφή καλύπτεται. Χρησιμοποιώντας το ίδιο μαχαίρι, κάντε κάθετες λωρίδες γύρω από τις πλευρές του κέικ.

 




Ζιγκ-Ζακ

Περάστε τα δόντια ενός πηρουνιού στο γλάσο σε μια κυματιστή κίνηση.






πηγή και φώτο από εδώ .tasteofhome.com




Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !