Ταρτάκια με φύλλο κρούστας και μαρμελάδα βερίκοκο!!!!


υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας

για την γέμιση
130 γρ. ζάχαρη άχνη
2ml μπράντι
3 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.)
180 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
20 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (90 γρ.)
200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο 180 °C στον αέρα.
Φτιάξτε τη βάση. Πάρτε τα φύλλα κρούστας και ακουμπήστε πάνω σε μια επιφάνεια. Κόψτε τα σε τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 5 x 5 εκ. με ένα μαχαίρι. Βάλτε 5 φύλλα μέσα σε κάθε φορμάκι, αφού πρώτα έχετε λαδώσει λίγο το καθένα, με τις μύτες των φύλλων να εξέχουν λίγο από τις φόρμες.

Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη άχνη, το μπράντι, τους κρόκους και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετήστε τα ασπράδια και με το μίξερ χειρός χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα για 4΄-5΄ ρίχνοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, ώστε να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μπολ με τους κρόκους και αναμείξτε. Προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατέψτε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.

Βάλτε σε κάθε φορμάκι ένα κουτάλι του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο. Κατόπιν γεμίστε τα με το μείγμα αμυγδάλου και ψήστε τα στη μεσαία σχάρα για 20΄-25΄ μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη. Σερβίρετε.

πηγή και φώτο από εδώ glykamystika.gr


 

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !