Το κεικ αυτό αναποδογυρίζει μόνο του!


Υλικά
1/2 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας ή topping
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
115 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

FLAN
Υλικά
1 δοχείο  ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
2 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
170 γρ τυρί κρέμα
6 μεγάλα αυγά  και ακόμα  4  επιπλέον  κρόκους
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Οδηγίες
Για το κέικ:
1.    Ρυθμίστε το ράφι  στη μεσαία θέση του φούρνου και θερμάνετε τον φούρνο στους 175  βαθμούς. Αλείψτε με λάδι μια φόρμα για κέικ. Βάλτε την Καραμέλα σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ρέει εύκολα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στην φόρμα την καραμέλα .Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων στο 50 % δύναμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει, 2 έως 4 λεπτά. Χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, και τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατέψτε το αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί . Βάλτε το μείγμα  πάνω στην καραμέλα μέσα στην φόρμα


 
Πριν το βάλουμε Στο φούρνο

 Μέσα στον  Φούρνο


Πάνω στο  τραπέζι

 Καθώς ψήνεται





ΓΙΑ ΤΗΝ FLAN:
2.    Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 1 λεπτό. Ήπια χύστε το μείγμα αυτό πάνω από το κέικ τοποθετήστε την φόρμα στο μεγάλο ταψί. Τοποθετήστε το ταψί πάνω στη σχάρα του φούρνου και ρίξτε ζεστό νερό στο ταψί μέχρι να φτάσει στην μέση περίπου  Ψήνουμε μέχρι μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή  από το κέικ 75 έως 90 λεπτά. Μεταφέρετε την φόρμα σε σχάρα. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 2 ώρες, στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, τουλάχιστον 8 ώρες. (Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο όταν το νερό έχει κρυώσει.)

3.Τοποθετήστε το κάτω μέρος της φόρμας  σε μπολ με καυτό νερό βρύσης για 1 λεπτό. Αναποδογυρίστε τελείως σε επίπεδη πιατέλα για κέικ έτσι : τοποθετήστε την  πιατέλα πάνω από το κέικ ανάποδα και γυρίστε απαλά την πιατέλα και την φόρμα ανάποδα. Αφαιρέστε αργά την φόρμα  αφήνοντας την  καραμέλα να στάζει πάνω από το  κέικ. Σερβίρετε.


 πηγή και φώτο από εδώ .cookscountry.com




Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !