Πως να φτιάξετε σουδάκια με κρέμα φράουλας!


Είναι σουδάκια! Είναι με  γέμιση φράουλας! Είναι νόστιμα! Είναι καλοκαιρινά κια πολύ ελαφριά!
 Αν μείνει και κανένα ....απλά κεράστε το !



Σουδάκια με κρέμα φράουλας

Υλικά
 1 2/3 φλυτζάνι  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  1 φλιτζάνι νερό 
1 φλιτζάνι γάλα 
1 κουταλάκι αλάτι 
  1 κουταλάκι ζάχαρη 
  7/8 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 
  6 μεγάλα αυγά 
Οδηγίες
1.   Προθερμάνετε το φούρνο στους 210˚ C

2.  Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα φύλλο λαδόχαρτο. Αφήστε  κατά μέρος. 

3.   Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το υγρό να αρχίζει να βράζει. Πάρτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά με ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και  συνεχίζουμε  να ανακατεύουμε  γρήγορα σε μέτρια φωτιά για ένα επιπλέον λεπτό, μέχρι το μείγμα να τραβιέται ά μακριά από τα τοιχώματα του κατσαρολιού. Αυτή η διαδικασία βοηθά να στεγνώσει το μείγμα 4.  Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ. Αφήστε το  να κρυώσει για ένα λεπτό, στη συνέχεια, σε μέτρια ταχύτητα, προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να είναι λεία και γυαλιστερή. 

5.   Τοποθετείστε  τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και ρίξτε μικρά κουταλάκια ζύμες πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Διορθώστε το σχήμα με το δάχτυλο βουτηγμένο σε κρύο νερό.  

6.   Τοποθετήστε το ταψί στο κεντρικό  ράφι του φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 210˚ για 10 λεπτά, στη συνέχεια, μειώστε  τη θερμοκρασία στους 175˚ και ψήστε για 30 λεπτά ακόμα. Με το φούρνο στους 175 και την πόρτα μισάνοιχτη , αφήστε τα σουδάκια στο φούρνο για  επιπλέον 10 με 15 λεπτά. Μπορεί να θέλετε να τα καλύψετε με αλουμινόχαρτο αν έχουν γίνει πολύ καφέ. . Ρίξτε μια   μάτια προς το τέλος του ψησίματος, δεδομένου ότι οι φούρνοι διαφέρουν κάπως.  

7.   Μεταφέρετε τα σου σε μια σχάρα όταν κρυώσουν , χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι για να τα κόψουμε στη μέση. Γεμίστε με σαντιγί. Αχνίστε τα . Τα  βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε . 


ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
• 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι φράουλας
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
ζάχαρη • 5 κουταλιές της σούπας άχνη
• Σιρόπι φράουλας επιπλέον

Οδηγίες
1.   Τοποθετήστε τη ζελατίνη σε ένα μικρό πιάτο, και προσθέστε τις 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι φράουλα να μαλακώσει.
2.   Ρίξτε λίγο βραστό νερό σε ένα ρηχό μπολ και να ρίξτε το μικρό πιάτο από ζελατίνη στο ζεστό νερό. Αναδεύουμε το μίγμα έως ότου η ζελατίνη έχει διαλυθεί και δεν υπάρχουν εξογκώματα
3 . Στο μπολ ενός μίξερ, προσθέστε την κρέμα, ζάχαρη άχνη, και το μίγμα της ζελατίνης. Χτυπάμε μέχρι η κρέμα να πήξει, προσθέτοντας περισσότερο σιρόπι φράουλας αν μια ισχυρότερη γεύση είναι επιθυμητή.  


πηγή και φώτο από εδώ livingtastefully


 

Σχόλια

Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Λατρεύω τα σουδάκια ειδικά στο προφιτερόλ!

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !