Σοκολατένιο κέικ γεμιστό με κρέμα και ganache !!!







Είναι κέικ με σοκολατένια γεύση! Είναι γεμιστό και καλύπτεται με ganache! Απλά θεϊκό!

Υλικά
250 γρ ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού

Γέμιση Τυρί κρέμας
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
225 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Γλάσο Chocolate Ganache
180 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
Ετοιμάστε την γέμιση κρέμα τυριού:
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε ένα αυγό και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Για το κέικ
Προθερμάνετε στους 175 ° βαθμούς τον φούρνο.. Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά την φόρμα του κέικ σας.Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε  το βούτυρο, το κακάο σε σκόνη το αλάτι και το νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το κακάο να διαλύεται. Κατεβάζουμε από τη φωτιά .
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη σόδα. Σε χαμηλή ταχύτητα, αναμείξτε βαθμιαία το μείγμα του βουτύρου. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατεύουμε την κρέμα  γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο μείγμα.. 
Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα  ομοιόμορφα μέσα στην φόρμα. Κουταλιά κουταλιά βάλτε τη γέμιση γύρω από τη μέση της φόρμας. Ανακατέψτε το μείγμα σοκολάτας με το μείγμα τυριού ελαφρά προσέχοντας να μην αφήσουμε την γέμιση να αγγίξει την πλευρά της φόρμας. Χύστε το άλλο μισό της ζύμης πάνω από την γέμιση cheesecake .Ψήνουμε στους  175 º για 50 με 60 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή . 
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως πριν από την προσθήκη ganache.

Σοκολάτα Ganache:
Τοποθετήστε το μισό της σοκολάτας σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως την κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς. Προσθέστε την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς. Παγώστε μέχρι  ή ganache είναι πιο παχιά αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά λεπτό για να στάξει κάτω από τις πλευρές του κέικ. Τοποθετείστε στο ψυγείο για πάνω από 2 ώρες. 

 Πηγή και φώτο από εδώ .barbarabakes.com


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !