Πως να κάνουμε σταγόνες σοκολάτας και σταγόνες γιαουρτιού


Είναι απλό!Είναι γρήγορο ! Είναι πιο οικονομικό! Φτιάχνουμε σταγόνες σοκολάτας και σταγόνες γιαουρτιού εύκολα !

Για τις σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή γάλακτος

Υλικά
σοκολάτα
άδεια σύριγγα ή μια σακούλα τροφίμων με zip

Οδηγίες
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος σοκολάτας έχετε στο σπίτι) .Μεταφέρετε την λιωμένη σοκολάτα   σε μια βελόνα σύριγγας ή σε σακούλα τροφίμων και κόψτε την μία άκρη  της σακούλας.
Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα ρίξτε  σταγόνες σοκολάτας .
Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη και αφήστε την να στερεοποιηθούν  τα τσιπ σοκολάτας για περίπου δύο ώρες. Αφαιρέστε  τα κομματάκια σοκολάτας από τη λαδόκολλα
τοποθετείτε σε ένα πλαστικό μπολ και κρατήστε στο ψυγείο

Για τις σταγόνες λευκής σοκολάτας με ή χωρίς χρώμα

Υλικά
Κουβερτούρα λευκή
χρώμα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικά)
σακούλα τροφίμων

Οδηγίες
Ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία λιώνοντας την λευκή σοκολάτα.Αν θέλουμε προσθέτουμε το χρώμα της αρεσκείας μας
και ανακατεύοντας καλα μεταφέρουμε το μειγμα στην σακούλα τροφίμων.Κόβουμε την μια άκρη τησ σακουλάς κια σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα ρίχνουμε σταγόνες Παγώνουμε για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα κai έτοιμα



Για τις σταγόνες γιαουρτιού

Υλικά
Γιαούρτι (γεύση της επιλογής σας)
μια μικρή τσάντα για τρόφιμα με φερμουάρ

Οδηγίες
Ρίχνουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα σακουλάκι για τρόφιμα και κόψτε την μία άκρη της σακούλας. Σε ένα ταψάκι (καλυμμένο με λαδόκολλα ) σχηματίστε μικρά μπαλάκια
Τοποθετήστε στο ψυγείο το ταψάκι με τις σταγόνες του γιαουρτιού μέσα και αφήστε να στερεοποιηθούν για περίπου δύο ώρες.

πηγή  και φώτο από εδώ .spettegolando





Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !