Σοκολατένιο κουλούρι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού!


Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
30ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα
50 γρ. σουσάμι, για πασπάλισμα
1 ασπράδι αυγού μεσαίου μεγέθους (30 γρ.), για επάλειψη


Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Στρώστε με αντικολλητι κό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα φούρνου. Φτιάξτε το κουλούρι. Τρίψτε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και αδειάστε τα σε ένα μπολ. Απλώστε το φύλλο σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ σε μια επιφάνεια εργασίας και με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε το σε 4 ισομεγέθεις λωρίδες, κάθετα στη μεγάλη πλευρά.

Βήμα 2

Προσθέστε στο μπολ με τα τριμμένα μπισκότα την πραλίνα φου ντουκιού και την κρέμα γάλακτος και ανα κατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το μείγμα πραλίνας κατά μήκος κάθε λωρίδας σφο λιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, αφήνοντας λίγο πε ριθώριο στο πάνω μέρος για να κλείσετε το φύλλο.

Βήμα 3

Τυλίξτε κυλινδρικά και ενώστε τις άκρες για να σχηματιστεί το κουλούρι. Επα ναλάβετε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες λωρίδες σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπήστε διάσπαρτα την επιφάνεια των κουλουριών. Χτυπήστε το ασπράδι με ένα πιρούνι σε ένα βαθύ πιάτο και με ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνεια κάθε κουλουριού.

Βήμα 4

Πασπαλίστε τα με το σουσάμι και μεταφέρετέ τα στη λαμαρίνα που ετοιμάσατε. Ψήστε τα κουλούρια στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 °C στον αέρα για 25΄30΄. Αποσύρετε από τον φούρνο, μεταφέρετε τα κουλούρια σε μια πιατέλα και σερβίρετε.


πηγή xrisizimi.gr

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !