Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Ροξάκια με σφολιάτα!


Υλικά
    1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
    2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
    1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

    1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο
    1/4 ποτήρι του νερού καρύδια ψιλοκομμένα
    1/2 ποτήρι λάδι
    1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
    2 ποτήρια αλεύρι
    1 φύλλο σφολιάτας



Για το σιρόπι
    3 ποτήρια νερό
    3 ποτήρια ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλλας

Οδηγίες
    Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 15 λεπτά τη ζάχαρη, τα 3 ποτήρια νερό και το ξυλάκι κανέλας. 



  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο, το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια, και ζυμώνουμε. 


Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, όπως φαίνεται στην εικόνα.Πλάθουμε τη ζύμη σε δύο μπαστούνια και τυλίγουμε το κάθε κορδόνι με τη σφολιάτα.

  
 Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού περίπου και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 200οC έως ότου ροδίσουν.

 
    Ρίχνουμε στα καυτά ροξάκια το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να το αποπροφήσουν. Θα χρειαστούν περισσότερο από 40 λεπτά για να απορροφήσει η ζύμη το σιρόπι σε βάθος!



Καλή σας επιτυχία!

πηγή και φώτο από εδώ tastyrecipes.gr