Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Cheesecake σε ξυλάκι εύκολα και γρήγορα με μπισκότα!


Τι κι αν μάθαμε τελευταία στιγμή πως πρέπει να φτιάξουμε γλυκά για τη γιορτή του σχολείου; Εμείς λέμε: Ειρήνη Υμίν και φτιάχνουμε απίστευτα Cheesecake pops που θα ξετρελάνουν τα παιδιά και τον σκύλο θα προλάβουμε να πάμε βόλτα!

Cheesecake σε ξυλάκι; Κι όμως αρωματισμένο με γλυκά μπαχαρικά αυτά τα γλυκά σε μορφή χριστουγεννιάτικων δέντρων θα ξετρελάνουν τα παιδιά στο κέρασμα.

Δες πως προλαβαίνουμε όλα τα απρόοπτα των γιορτών, φτιάχνοντας νόστιμες χριστουγεννιάτικες συνταγές, λέγοντας Ειρήνη Υμίν με Προϊόντα Παπαδοπούλου.


ΜΕΡΙΔΕΣ:
8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
3 ΩΡΕΣ & 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου
100 γρ βούτυρο λιωμένο
500 γρ κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά ,σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ  λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθω στο μούλτι τα μπισκότα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάω μαζί.
Προετοιμάζω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 23 εκ τοποθετώντας λαδόκολλα στη βάση της.
Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα και πιέζω καλά την επιφάνεια, να συμπιεστεί καλά, να γίνει επίπεδη με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
Χτυπάω με το μίξερ την κρέμα τυριού και μόλις μαλακώσει ρίχνω την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά ενσωματώνοντας τα στο μίγμα και συνεχίζω με τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι.
Ρίχνω το μίγμα πάνω από τη βάση στο ταψί και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Το βγάζω, το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
Το βγάζω από το ψυγείο και το κόβω σε κομμάτια όπως οι δείκτες του ρολογιού (8 κομμάτια).
Τοποθετώ ανάμεσα στη βάση και στην κρέμα τυριού κάθε κομματιού, από ένα ξυλάκι και τα βάζω για άλλη μια ώρα στο ψυγείο.
Λιώνω την κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνω τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από κάθε κομμάτι φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρο έπειτα το τοποθετώ  πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
Λιώνω τη λευκή σοκολάτα πάλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, την βάζω σε κορνέ και ραντίζω με αυτή το κάθε τριγωνικό κομμάτι διαγώνια σαν γιρλάντα.
Προαιρετικά μπορώ να στολίσω με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά πάνω στη λευκή σοκολάτα να κολλήσουν.
Αφήνω 5 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!



Ευχαριστούμε θερμά το blog .paxxi.gr  για την συνταγή  την φώτο και το βίντεο!

Βίντεο παρακολουθέιστε εδώ